Tuning In To Autumn…

I’ve made a couple of fashion faux pas this week. Karl Lagerfeld would have shot me if he’d seen me. Not because he’s mean, but because I’ve been walking around looking like a homeless person, wearing everything I own. I can explain: The chimney broke and my winter clothes were packed away. It’s been cold and I’ve had to wear one t-shirt over the other, skirt over dress and socks over shoes. Ok, I might be exaggerating just a little bit; but without a chimney, there is no fire and without fire, the boat is cold. I’ve finally found my old, warm clothes and prepared for cold surprises. I’ve made my wardrobe ready for autumn and I have done this without shopping. The cool thing about having a small part of your wardrobe on your two shelves is that it feels like a trip to Zara when you unpack what you’ve put away. I had forgotten some nice pieces of clothing that I already own, ka-ching!

How to get your wardrobe ready for fall: 

1. Dig out your woollen underwear. If you don’t own any long johns or tank tops made of 100 % wool, then I suggest you steal your grandmother’s ASAP.

2. Imagine what you would look like if you could go crazy with your mastercard right now (and lived in New York.)

Masters-Outerwear

3.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Take a good look at the shoes you already have. Try them on – all of them. See how they look with different types of jeans – try all the shoes with all the jeans, skirts and dresses you have. Chose your favourite combinations. Pack the leftovers.

4. 

Processed with VSCOcam with g3 preset

At this stage it’s all about which jeans/shoe combination goes with what top, sweater, jacket, hat, bag. Mix and match. Have fun. Make a few hardcore decisions. Only keep the outfits you want to wear right away.

5. Neatly fold the pieces you will keep this season, put them in your closet and voilá: Autumn 2015, ready to-wear.

Processed with VSCOcam with g3 preset

In Norwegian: 

SORTER HØSTGARDEROBEN – en how to guide. 

Jeg har begått et par fashion faux pas denne uken. Karl Lagerfeld hadde skutt meg hadde sett meg. Ikke fordi han er slem, men fordi jeg har gått rundt og sett ut som en uteligger. Jeg har rett og slett kledd meg i alt jeg eier fordi pipen gikk i stykker og det varme tøyet var pakket vekk. Det har vært kaldt og jeg har vært nødt til å ha på t-skjorte over t-skjorte, skjorte over skjørt, sokker over skoene. Ok, det er mulig jeg overdriver litt, men uten pipe er det ikke noe bål og uten bål er det ikke noe varme. Men nå har jeg endelig funnet vintertøyet og gjort høstgarderoben klar – og jeg har gjort dette helt uten å shoppe. Det gode med å ha veldig lite garderobeplass er at det føles som en tur til Zara når pakker ut det du har lagt vekk. Jeg hadde helt glemt noen fine jeg har. Ka-ching!

Sånn gjør du garderoben klar for høsten:

  1. Finn frem ullundertøyet. Hvis du ikke har ullstilongs så foreslår jeg at du stjeler mormors med en gang.
  2. Se for deg hvordan du ville se ut hvis du kunne gå amok med kortet akkurat nå (og bodde i New York.)
  3. Gå gjennom alle skoene du har. Finn ut av hvilke jeans, skjørt, kjoler som passer sammen med skoene. Velg favorittkombinasjonene og pakk ned resten.
  4. Nå kombinerer du sko og jeans med topper, gensere, hatter og vesker. Mix og match. Ha det gøy. Ta noen harde avgjørelser. Behold kun de antrekkene du har lyst til å gå i med en gang.
  5. Brett tøyet pent sammen, putt det i skapet og voilá: Høstkolleksjonen 2015- ready to wear.

❤︎

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *