Hair Ahoy!

IMG_1865.JPG

Sometimes I wish my hair could talk and tell me what it needs. Some days it’s electric, the next day fluffy or flat. Sometimes I have curls. I never know. It changes over night. The challenge is even bigger now that we’ve moved on our boat but luckily I think something good have come out of it…The thing about living on our yacht is that you can only use a very limited amount of water. We fill up the tank every two weeks. That means that we can wash our hair…but baths are short. That’s really hard for someone who used to shampoo twice and condition once. But I’ve found a solution to use as little water as possible and still have clean hair. I’m talking about my best new hair friend, the good old classic Head & Shoulders.

Here’s the trick:

A. Put conditioner in your hair the evening before, make a braid and sleep. Any kind of conditioner will do, but use enough.

B. Rinse your hair the next day.

C. Shampoo with Head & Shoulder once.

D. Rinse.

That’s it!

Hair Ahoy!

IMG_1869.JPG

In Norwegian: 

HÅR OG HOI!

Noen ganger kunne jeg ønske at håret mitt kunne snakke og fortelle meg hva det trenger. Noen dager er det elektrisk, andre dager fluffy og neste dag flatt. Noen ganger har jeg krøller. Jeg vet aldri hva hårdagen bringer. Problemet er enda større nå når vi har flyttet i båt for tingen med å bo på denne ‘yachten’ er at det er begrenset tilgang til vann. Vi fyller opp tanken hver annen uke. Det betyr selvfølgelig at vi kan vaske håret, men man skal være kjapp! Det er ikke problemfritt for en som er seriøs når det kommer til shampo og balsam. Men jeg har heldigvis funnet en løsning som gjør at jeg bruker så lite vann som mulig og ender med rent og nyvasket hår. Jeg vil herved introdusere min beste, nye hårvenn, gode, gamle Head & Shoulders.

Her er trikset:

A. Putt rikelig med balsam i håret kvelden før, lag en flette og sov.

B. Skyll håret dagen etter.

C. Vask med Head & Shoulders.

D. Skyll godt.

Og dett var dett. Hår og hoi!

❤︎

0 kommentarer

  1. Great tip! Will my pillow be messy in the morning?

    1. Haha! Great question! Let the conditioner dry for about twenty minutes or so before you go to bed 😉

      1. …and no it’s actually not messy at all. Surprisingly, but no. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *