Broadway Market

img_7333

HAPPY HIPSTERLAND

If you jump on the overground to London Fields and walk through the park, you’ll reach Narnia, I mean, Broadway Market. You know in the beginning of the Notting Hill movie? When Hugh Grant talks about that place that’s a world of it’s own, a small village in the middle of the city, with the market in the weekends and the tattooist and the hairdresser, well, that’s what Broadway Market feels like; a hidden Hackney village, where all the happy hipsters (a rare breed but they do exist…) meet over a cup of coffee and buy their lunches, dinners and afternoon beers. I’ve collected a couple of pictures from my favourite places. There’s something about this street that makes it impossible to go wrong; every single shop, café and pub have something top-notch to offer. /In Norwegian: Hvis du hopper på toget til London Fields og går gjennom parken, så kommer du til Narnia, nei, jeg mener Broadway Market. Du vet i begynnelsen av Notting Hill filmen? Når Hugh Grant snakker om det stedet som er en verden for seg, en liten landsby midt i byen – med markeder og tatovøren og frisøren – det er akkurat sånn Broadway Market føles. En bortgjemt Hackney landsby, hvor søte og glade hipstere (yep, de er en sjelden rase, men de finnes…) møtes over en kopp kaffe og kjøper lunsj, middag og aftenøl. Jeg har samlet sammen noen bilder fra favorittstedene mine. Det er noe med denne gaten som gjør at man ikke kan gå feil; hver eneste butikk, café og pub har noe av kvalitet å by på. 

IMG_7346.PNG

img_7341

MARKET CAFÈ – My favourite office when I’m in this part of London. Enjoy the spinach juice! Top it with a brownie so you don’t feel too healthy. /In Norwegian: Favorittkontoret mitt når jeg er i disse trakter. Nyt spinatjuicen! Topp den med en brownie så du ikke føler deg for sunn ❤︎

Image-10.jpg

PAVILLION BAKERY – The friendliest bakery ever, with Scandinavian style rye bread and sweet sins like cinnamon- and cardamom buns. /In Norwegian: Det vennligste bakeriet som finnes, med skandinavisk rugbrød og søte synder som kanel- og kardemommeboller.  

IMG_7315.PNG

CLIMPSON AND SONS – Makes without doubt the best coffee in town. When we live in this area, the pure knowledge that this coffee is nearby, is enough to wake me up in the morning and that’s almost not even a lie. /In Norwegian: Lager uten tvil byens beste kaffe. Når vi bor i dette området, så er vissheten om at denne kaffen er i nærheten nok til å vekke meg om morgenen og det er nesten ikke løgn en gang. 

IMG_7312.PNG

image-1

HILL & SZROK – MASTER BUTCHER AND COOKSHOP – Where the bacon is to die for! Hill & Szrok is a butcher shop during the day and turns into a restaurant in the evening. As they say: «We cook what we eat and eat what we cook.» /In Norwegian: Hvor baconet er til å dø for! Hill & Szrok er en slakterbutikk om dagen og blir til en restaurant om kvelden. Som de selv sier: «Vi selger maten vi spiser og spiser maten vi selger.» Eller kanskje det ikke var det de sa. Kanskje mere noe i retning av: «Vi lager maten vi spiser og spiser maten vi lager.» Uansett, det smaker i hvert fall svingodt! 

IMG_7336.PNG

IMG_7339.PNG

FIN & FLOUNDER – Nothing makes a Norwegian feel more at home than the smell of fresh fish. What a delicate fishmonger! I can’t brag about being a great chef but luckily I have a boyfriend who can cook, so we bought two salmon filets which turned into a legendary meal. Fin & Flounder is not a cheap shop, but you get what you pay for and it is definitely worth it. /In Norwegian: Intet får en Nordmann til å føle seg mere hjemme enn lukten av fersk fisk. For en delikat fiskehandler! Nå er jo ikke jeg mye tess i kjøkkenet, men kjæresten derimot; han kan lage mat han, så vi kjøpte to laksefileter som ble til et legendarisk måltid. Fin & Flounder er ikke en billig butikk, men du får det du betaler for og det er definitivt verd det. 

IMG_7326.PNG

STREET ART – The French Urban artist, Invader, has left his trademark on the wall. He’s quite a legend and you can see more of his art on the instagram profile: Invaderwashere/ In Norwegian: Den franske gatekunstneren, Invader, har etterlatt sitt varemerke på veggen. Han er litt av en legende og du kan se mere av kunsten hans på instagram profilen: Invaderwashere.

IMG_7324.PNG

BLACK TRUFFLE – I couldn’t just walk by the cute little shop called Black Truffle. It was here that I found the blue teddybear baseball jacket which has become a part of me. /In Norwegian: Jeg måtte selvfølgelig innom en klesbutikk som heter Black Truffle. Det var her jeg fant den blå teddybjørnjakken som jeg er blitt så glad i. 

IMG_7322.PNG

img_7329

Hope you enjoyed the walk through Broadway Market; a world of it’s own between Regent’s Canal and London Fields. I will most certainly come back soon. /In Norwegian: Håper du syns det var en koselig tur gjennom Broadway Market; en egen verden mellom Regent’s Canal og London Fields. Jeg skal i hvert fall tilbake hit snart. 

❤︎

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *