Close to the water

4.png

When the tide is low, small beaches appear along the Thames. Here you can find shoe soles from the Victorian era and pieces of hand-painted porcelain. It’s almost as if you can see the ghosts of sailors on shore leave too. Some of the worst diseases and plagues came to England here, through Limehouse, this port that once was an important dock, where ships were built, ropes made and goods were traded. It’s strange to think about how the ships that came in here, loaded off goods that then were transported throughout the country on narrow boats – the kind of boats that we and so many others live on now. The Thames itself, the water and the wind haven’t changed since then and maybe that’s why it’s so easy to picture a couple of drunken sailors washed up on the beach when the tide is low, or horses who have fallen in and float by. The strength of the Thames is not to be taken lightly and the tide can change with up to ten meters in a very short time. It’s fascinating. And as a Norwegian, who grew up by the sea, I have to say that there are few places I feel more at home than right here, close to the water.

5.png1.png3.png68.png7.png10.png

TETT PÅ THEMSEN

Når tidevannet er lavt kommer små strender til syne langs Themsen. Her kan man finne skosåler fra Viktoriatiden og skår av håndmalt porselen. Det er nesten så man kan se spøkelser av sjømenn som er gått i land her også. Noen av de verste sykdommene og pestene kom til England her, ved Limehouse, denne havnen som en gang var et viktig knutepunkt for skipsredere, handel og transport av varer. Det er rart å tenke på at skipene her lastet av gods, som så ble transportert videre rundt i landet på ‘narrow boats,’ altså på den typen båt som vi og så mange andre har gjort om til husbåter. Selve Themsen, vannet og vinden har ikke endret seg siden den gang og kanskje det er derfor det er så lett å se for seg et par døddrukne seilere bli skylt i land på stranden her ved lavvann, eller hester som er falt i og flyter forbi. Det er noen vanvittige krefter i Themsen og tidevannet kan endre seg med opp til ti meter på kort tid. Det er så fascinerende. Og som sørlandsjente, oppvokst ved havet, så er det få steder jeg føler meg mer hjemme enn akkurat her, tett på Themsen.

0 kommentarer

  1. Fine bilder!

  2. Lisbeth

    Spennende å høre og se hvordan det er å leve i båt langs Themsen 🙂

  3. […] …and we’re rolling on the river. Så var det tid til å flytte igjen. Tida flyr. Det blir Limehouse neste gang. Så deilig å være tett på Themsen. Her er en post vi lagde da vi var der i fjor: Close to the water. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *