Light as a feather

IMG_2286

THINGS & STUFF 

A reader asked me the other day if: …»there’s a deeper meaning we can get out of a  lifestyle like this.» It’s an incredibly good question and I’m still searching for an answer. But one thing that comes to my mind is exactly that – things. When we moved on a boat a lot of people envied us the harsh decisions we had to make when it came to everything we owned. There’s not a lot of space on a boat, so we had to sell a lot and give away the rest. I really wanted to live a minimalistic lifestyle and thought that the days would be easier if I didn’t have so much to carry. But what I’ve learned, after two years on a boat, is that it’s not really about the things it’s more about organising them. When things don’t have a place to be they create a mess and become annoying. Another thing is that there are things you can manage without, but there are some things you really need, and then there are all the things that make life a little more fun and beautiful. It’s a privilege to own things and it’s a privilege to have the space to keep them. Today I’m wearing one of my favourite things, a ring with a red feather. Some things can make you very happy.

SAKER & TING 

Her om dagen ble jeg spurt av en leser om: …»det finnes en dypere mening med en livsstil som dette.» Akkurat det er et veldig godt spørsmål og jeg tenker fremdeles over hva jeg skal svare. Men en ting jeg tenker på er nettop dette med – ting. Da vi flyttet i båt var det mange som misunte oss oppgjøret vi måtte ta med alt vi eide. Det er jo ikke så stor plass på en båt, så vi ble nødt til å selge mye og gi bort resten. Jeg ville så gjerne leve  minimalistisk, med så få ting som mulig og tenkte nok at livet kanskje skulle bli lettere hvis jeg ikke hadde så mye å dra på. Men det jeg har lært, etter to år på båten, er at det ikke egentlig er tingene det dreier seg om, men at det må være plass til dem. Det er når ting ikke har en plass at de roter og blir irriterende. Noe annet er at det er mange ting man kan klare seg uten, men det er også mange ting man virkelig trenger, også er det alle de tingene som gjør livet litt gøyere, eller koseligere eller vakrere. Det er et privilegium å eie ting og det er et privilegium å ha plass til tingene. I dag har jeg tatt på en av mine favoritt ting, en ring med en rød fjær. Noen ting kan gjøre en veldig glad.

❤︎

0 kommentarer

  1. Jeg er en samler… Jeg samler på gode minner og har plass til alle sammen og flere til… Noen ganger henter jeg fram noen riktig gamle minner og tørker litt støv av dem, andre ganger ser jeg meg godt om for å finne flere gode minner som kan gå inn i samlingen min. De veier ikke stort og er lette å dra på både hjemme og på reiser og de gjør meg glad når jeg henter dem fram.

    1. Så koselig! Du har så rett! Det beste er minnene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *