FLOWERS FOR GRENFELL TOWER

IMG_6094PD.jpg

WHO LET THIS HAPPEN? 

My blog is going political today. We walked past Grenfell Tower on Saturday and it’s hard to explain how much it hurt. The burned out building looks like a pile of ashes that can fall apart at any moment. Grenfell Tower is a graveyard now. There are posts of missing people on wall after wall in the area. A woman walked by us, with determined steps. She walked straight over to a journalist and wanted to tell him about the last conversation she had with her daughter, who was trapped in the building. Mother and daughter knew that she was going to die. They said goodbye. A man on a bench looked at the ground and said that his home is gone, his friends too. My blog is usually not a place where I write about these kinds of dark subjects but this time I have to, because I’m too angry and sad to let this go by without a word. At least 500 people lived in Grenfell Tower. The 24 floor building didn’t have a fire alarm, didn’t have a sprinkler system and it only had one set of stairs, one way out. Grenfell Tower was built for the lower working class in a rich area. The cosmetic cladding that was installed last year, to make the building look nicer, was so flammable that Grenfell Tower lit up in fifteen minutes. The council had been warned again and again that Grenfell Tower was a death trap, but they didn’t do anything about it and now it’s too late. Crying by the grave doesn’t help. So many couldn’t get out. They knew they were going to die. Who let this happen? Next to Grenfell Tower is a school, with the same kind of cladding on the walls. Who let that happen? How many buildings like this do people walk into every day, feeling safe? I’m sad, furious and terrified. Who let this happen?

DET ER FOR SENT Å GRINE VED GRAVEN 

Bloggen min er politisk i dag. Vi gikk forbi Grenfell Tower på lørdag og det er vanskelig å forklare hvor vondt det var. Den utbrente bygningen ser ut som en bundt aske som kan falle sammen når som helst. Grenfell Tower er en gravplass nå. Det henger plakater med bilder av savnede mennesker på murvegg etter murvegg i området. En kvinne gikk forbi oss med bestemte steg. Hun gikk rett over til en journalist og ville fortelle om den siste samtalen hun hadde med sin datter som var fanget i bygget. Mor og datter visste at hun kom til å dø. De sa farvel. En mann på en benk kikket i bakken og sa at hjemmet hans er vekk, vennene også. Selv om bloggen min egentlig ikke er et sted hvor jeg skriver om denne typen dystre temaer, så kan jeg ikke la være denne gangen. For jeg er lei meg og sint. Minst 500 mennesker bodde i Grenfell Tower. Den 24 etasjer høye bygningen hadde hverken alarm eller sprinklere og det var kun én trappeoppgang. Grenfell Tower var bygd for de fattige i et rikt område. Bekledningen som var lagt på et år tidligere, så bygningen skulle se penere ut på utsiden, var så brennbar at blokken stod i full fyr etter femten minutter. Kommunen var blitt advart igjen og igjen om at Grenfell Tower var en dødsfelle, men de gjorde ingenting og nå er det for sent. Det nytter ikke å grine ved graven. Det var så mange som ikke kunne komme ut. De visste at de skulle dø. Hvem lot dette skje? Rett ved siden av Grenfell Tower ligger en skole med samme brennbare bekledning på. Hvem lot det skje? Hvor mange bygg av denne typen går folk inn i hver dag og føler seg trygge i? Jeg er rett og slett rasende og vettskremt. Hvem lot dette skje?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *