THE PALM TREE

IMG_0562PT.jpg

ANOTHER LEGENDARY LONDON PUB

So it’s still summer here in London. Just kidding! But I have a couple of post left from this summer that I haven’t showed you yet. I was completely ambushed by autumn. The cold came creeping from one day to another and I’ve been crying in shock ever since. (Just kidding again; haven’t cried but the part about being in shock is true enough.)  I had completely forgotten how cold it gets on the boat when it’s windy and raining. I’m glad we managed to sneak in time for a beer at The Palm Tree before summer ended. The Palm Tree is a pub on a patch of green grass in Mile End. There are no other houses surrounding it and that’s probably because all of them were bombed during the second world war (so the story goes), but The Palm Tree survived and is run buy a married couple who weren’t too keen on us taking pictures because they’ve got more than enough customers. This is one of the most popular places in Mile End. In the weekends, when the house band is playing their jazz, it’s packed with people here. This place really does have a magic of it’s own, like a filmset. You really feel like you’re stepping in to another world, another time, another rhythm when you visit The Palm Tree. The rumours say that this place is up for sale. So hurry up and see it before it’s too late.

IMG_0559PT.jpg

ENDA EN LEGENDARISK LONDON PUB

Det er fremdeles sommer her i London. Neida, det er jo ikke det, men jeg har fremdeles noen poster fra i sommer som jeg ikke har fått lagt ut. Kulden kom krypende fra den ene dagen til den andre og da fikk jeg sjokk gitt. Hadde helt glemt hvor kaldt det blir i båten når det regner og blåser. Heldigvis rakk vi å ta en pils i sommervarmen før det ble for sent. The Palm Tree ligger litt for seg selv i Mile End, noe som tyder på at husene rundt ble bombet under krigen (ifølge vandrehistorien), men The Palm Tree overlevde altså og puben er drevet av et ektepar som egentlig ikke var så keen på at vi tok noen bilder, for de synes de har nok å gjøre. Dette er et av de mest populære stedene i Mile End. I helgene, når husbandet spiller jazz, er det proppfullt med folk her. Stedet har en helt egen stemning, som en film kulisse. Man føler egentlig at man trer inn i en annen verden, en annen tid, en annen rytme, når man besøker The Palm Tree. Det går rykter om at stedet skal selges. Så skyndt deg inn før det er for sent.

IMG_0561PT.jpg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *