TUESDAY TUNE

IMG_0005.JPG

WHAT ART MEANS TO ME 

When I started writing films, I had to fight quite hard to allow myself to become a film-maker. You see, I was supposed to be a doctor, serve the society, be of use. But you are useful when you create art. I mean, when people are down and tired and need new energy and inspiration, what do they do? Watch a film? Read a book? If you ask me there’s nothing that can fix my mood like music can. It’s simply the best medicine! Take this intro to The Dark Is Rising; it’s hard not to feel alive when you listen to it. I was so lucky to see Mercury Rev play live this summer at Bella Union’s 20th anniversary. That was something special! And I got to take this photo. And I have a tip for you: If you don’t know what gift to give your boyfriend or sister or best friend, then give them a ticket to a concert – and a beer! As I said: It’s the best medicine! Especially when a band is as great as this, and guess what, Mercury Rev is going on tour again, so go get your ticket ; )

HVA KUNST BETYR FOR MEG

Da jeg begynte å skrive film, måtte jeg rett og slett kjempe for å tillate meg selv å bli en filmskaper. Jeg skulle jo bli lege i stedet, tjene samfunnet, være til nytte. Men man er til nytte når man driver med kunst også. For når folk er litt nede, når man virkelig er lei og trenger ny energi og inspirasjon, hva gjør man da? Ser en film? Leser en bok? For min del er det intet som kan få humøret opp som musikk. Det er rett og slett verdens beste medisin! Og denne introen til The Dark Is Rising, får blodet til å bruse. Jeg var så heldig å få se Mercury Rev live i sommer. Da de spilte med Royal Northern Sinfonia til Bella Union’s 20 års markering – det var helt magisk! Og jeg tok dette bildet av Grasshopper. Konserter er rett og slett noe av det beste jeg vet! Og hvis du ikke vet hva du skal gi en kjæreste eller søster i gave, så gi dem en konsertbillett og en øl. Som jeg nevnte: Det er den beste medisinen! Spesielt når det er av det kaliber som Mercury Rev leverer. Og gjett hva, de skal på turné igjen, så det er bare å løpe strake veien til billettkontoret ; )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *