HOW I SHOP ON SALE

IMG_7964 2

STARS AND DENIM

I shop once a year and that’s in January, on sale, at Zara. During good years I shop during the summer sale as well. I was actually not going to shop anything this year, but the jeans I bought last January are worn out, so I decided to go to Zara after all and there I spotted these jeans with stars for 8£. I thought: » Hm, I can’t afford not to buy these.» It’s incredible how many great excuses one can come up with during shopping. That’s why I’ve made a set of rules that I try to follow:

  1. Make a list over clothes you want and a list of what you need.
  2. If you can’t afford to buy clothes then DON’T walk in to a store. Stay at home or stick to the budget!
  3. Always try the clothes on before you buy them. If you don’t want to wear it straight away and walk out of the shop wearing the jeans, jumper, shoes or what you’re trying, then chances are you’ll never feel a hundred percent comfortable in it.
  4. If the dress is too big, tight or the fabric’s itching, it will stay that way even if you bring it home, and it will not be less itchy when you wear it to a party.
  5. Remember that you don’t have to buy anything. The shops are filled with clothes all the time. There are constantly new collections, a new it-blouse, a new it-colour, new it-jeans. So there’s no reason to be depressed if your size, colour etc is sold out. Fashion should be fun!

STJERNER OG DONGERI

Jeg shopper en gang om året og det er i Januar, på salg, i Zara. I gode år shopper jeg under sommersalget også. Egentlig så hadde jeg ikke tenkt meg å kjøpe noen ting i år, men det er hull i buksene jeg kjøpe forrige Januar, så jeg bestemte meg for å gå inn i Zara allikevel og da fant jeg jammen meg disse jeansene med stjerner til 8£. Da tenkte jeg at disse har jeg på en måte ikke råd til å la være å kjøpe. Det er utrolig hvor mange gode unnskyldninger man kan finne på når man er på shopping. Derfor har jeg laget et sett regler som jeg prøver å følge:

  1. Skriv en liste over tøy du har lyst på og en liste over det du trenger.
  2. Hvis ikke du har råd til å kjøpe tøy så IKKE gå i butikker. Hold deg hjemme eller hold deg til budsjettet!
  3. Prøv alltid tøyet i butikken og hvis ikke du har lyst til å gå ut av butikken med klesplagget på, så er sjansen stor for at det er et feilkjøp.
  4. Hvis kjolen er for stor, for trang eller stoffet klør i prøverommet, så kommer den også til å være sånn når man tar den på hjemme, og den klør ikke mindre selv om den blir med på fest.
  5. Husk at du ikke er nødt til å kjøpe noe. Det er alltid tøy i butikkene. Det kommer nye kolleksjoner hele tiden, en ny it-bluse, en ny it-farge, nye it-jeans. Så det er ingen grunn til å deppe hvis det er utsolgt for din farge, størrelse osv. Tøy skal være gøy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *