The Man In The Arena…

pickerimage3

LET THE GAMES BEGIN… 

It’s the Olympics! And on that occasion (and because I look pretty cowboy today,) I have found what may be the best pep-talk ever, by Theodore Roosevelt:

THE MAN IN THE ARENA

It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcomings; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.

pickerimage1

LET THE GAMES BEGIN… 

Så er det OL! Og i den anledning (og fordi jeg ser litt sånn cowboy ut i dag så) har jeg dristet meg til å fritt oversette det som kanskje er tidenes beste pep-talk, av Theodore Roosevelt:

MANNEN I ARENAEN

Det er ikke kritikeren som teller; ikke han som analyserer hvordan den sterke mann faller eller hvordan utøveren kunne gjort det bedre. Æren tilhører mannen i arenaen; han med ansiktet gnurt inn i støv, svette og blod, han som kjemper tappert, som feiler, som kommer til kort igjen og igjen, for der det er innsats er det lett å trå feil. Æren tilhører han som sliter for å få det til, han som vil, som stiller til start og som tror på det han kjemper for, som tenker stort og som gir alt han har; han som i beste fall kommer i mål og vet hva triumf er og som i verste fall, hvis han feiler, har våget så stort at hans plass aldri blir blant feige, vage sjeler som hverken vet hva seier eller tap er.

pickerimage

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *