Jul og Nyttår In The English Countryside

VELKOMMEN 2019

Hei fine folk! Nå er det lenge siden jeg har blogget, og jule- og nyttårsposten kom også litt på etterskudd, men noen ganger er det rett og slett litt vanskelig å få gjort alt på to-do listen. 2018 har vært et travelt år. Det har gått fort og vi fikk virkelig fart på oss da vi flyttet fra gamlebåten vår, Butter, over til dette skipet, Astrid, som er vårt nye hjem.

Nå deler vi tiden vår mellom storbylivet i London og landlivet på skipet i Kent.

I snart fire år har Dyre og jeg bodd i husbåt i London. Det var utrolig hva vi fikk plass til i Butter, men jeg kunne bare glemme å ha et juletre. Det var hun alt for smal til; jeg kunne jo ta i hver vegg når jeg strakk armene ut. (Hvilket er veldig praktisk når man har drukket litt vin. Neida!) Spøk til side, det er altså snart fire år siden Dyre og jeg har hatt et juletre. Og vi har det til felles at vi er veldig glad i juletrær. Eller, jeg er veldig glad i juletrær og Dyre liker heldigvis dem jeg pynter og nå kommer poenget: I snart fire år har julepynten ligget pent pakket ned i noen esker imens vi har kjørt båt fra den ene enden av byen til den andre og det viser seg at tålmodighet lønner seg, for i år kunne vi endelig feire jul med vårt eget glitrende tre igjen. Faktisk ble det to. Ett på dekk og ett inne ved kaminen.

I England er man ikke redd for farger, så vi kjører på med Disney stilen, med roboter og London taxi og trommer på treet. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ha blinkende lys, men innimellom er det discostyle her. Man kan også slukke for de fargede lysene og bare tenne de hvite lysene. Da er treet faktisk ganske stilrent i sølv og rødt, hvilket kan komme godt med når man får den type gjester som setter pris på det. Jeg får blogge og tipse om det til julen 2019 igjen. Fikk ikke gjort det i fjor. Og det er akkurat det som er så fint med 2019; at alt jeg ikke rakk i 2018, det skal jeg gjøre ferdig i 2019.

Og fordi jeg har ventet så lenge på disse trærne så får de lov til å glitre en stund til.

Jeg pimpet opp strikkegenseren og et usminka ansikt med litt hodepynt på Nyttårsaften og sånn har jeg igrunnen tenkt meg at det skal fortsette i år. Happy New Year fra The English Countryside! Håper 2019 blir fylt med glede, latter og mange gode prosjekter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *